maanantai 25. heinäkuuta 2016

Naamat: Fotolla on aurinkokone


 

Olen tullut viiden Naamailu-kertani kautta siihen tulokseen, että Naamoilla paistaa aina aurinko. Silloinkin kun ei paista. Olen alkanut vahvasti ja mielestäni perustellusti epäillä, että Foto omistaa jonkun sellaisen Aku Ankasta tutun pienkoneen, jolla se kylvää poudan siemeniä pilviin. Että vaikka koko kesä olisi sadetta, Tuomiston tilalla hallitsee poutakausi Naamojen aikaan.
No okei, myönnettäköön, että muistan eräänkin ukkosmyrskyn vuosien takaa, mutta pääsynonyymi Naamoille on silti aurinko.

Ajattelin listata tähän ne parhaiten mieleen jääneet esiintyjät tältä vuodelta. Listasinkin jo vähän, mutta sitten alkoi tuntua siltä, että tähänhän tulevat ihan kaikki - tai siis kaikki ne jotka näin. Jostain on siis karsittava. Kolme kovinta oli ilahduttavasti uusia tuulia Naamoille tuonut burleski show:n Molly Moonstone & Dixie Feathers, Navetassa niin ikään soittanut ihanan herkkä-ääninen Laura Moisio ja Amerikan bluesmies Lazy Lester. Mahtavia esityksiä ja kaikki hienosti ihan erilaisia.
Erikoismaininta kuuluu tietysti Club Old Fartsille (alla). Hyvin ne veti taas. Kari on soinut päässäni nyt jo kolmatta päivää. Kiitos siitäkin.

 
Jotain jäin kuitenkin Naamoilta kaipaamaan. Ja kumpaakin omasta syystäni. Nimittäin Muurame-biisiä, joka kuulemma soi todella tiuhaan, muttei koskaan silloin kun olin kuulolla. Ja peltofutista, jota ehdin katsomaan vasta kohdassa, jossa voittaja oli jo kruunattu. No aina ei voi ehtiä kaikkialle, kun kaikkialla on niin kivaa. Ensi vuonna sitten.

hymy herkässä
 
Lopuksi vielä kiitos mahtavasta "vuoden naama" -tittelistä ja pieni hämmentävä huomio:
Näin perjantaina navetassa naamailijan, joka oli ajellut hiuksiinsa ”naamat”-tekstin. Toisella puolella ohimoa luki ”naa” ja toisella ”mat”. Kesti kiusallisen kauan, ennen kuin ymmärsin tekstin olevan jatkoa toiselta ohimolta. Ja että siinä luki tosiaan ”mat” ei ”hat”, eli hattu. Huokaus.
Nimimerkillä: ”Aina ei voi olla terävä, mutta kun olisi edes joskus

Laura Moisio
 
Telttamerta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti